Çocuklarınızın Sağlıklı Gelişimine Tam Destek Çocuk Devam Sütü’nde!

Neden Çocuk Devam Sütü?

Çocuklar, büyüme ve gelişimlerinin büyük bölümünü 1-4 yaşları arasında tamamlarlar. Yiyeceği yemekler konusunda çok seçici olabileceği bu yaşlarda çocuğunuzun fiziksel ve zihinsel gelişimi için zengin ve doğal içerikli gıdalarla beslenmesi gerekir. Güçlü bir bağışıklık sistemi de bu fiziksel ve zihinsel gelişimi taşıyan vücudu mikroplara karşı koruyarak, büyümede çok önemli bir görev üstlenmektedir.

Neden Pınar Çocuk Devam Sütü?
Çocuklar, fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin yanı sıra bağışıklık sistemlerini güçlendirecek besin ihtiyaçlarının önemli bir kısmını sütten alabilir. Çocuğunuzun fiziksel ve zihinsel sağlıklı gelişiminin ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için ona süt içirebilirsiniz.
1 yaşından büyük çocuklarınızın fiziksel ve zihinsel sağlıklı gelişimini ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini desteklemek için, saf süte prebiyotik lifler, vitamin ve mineraller ilave edilerek geliştirilen Pınar Çocuk Devam Sütünü güvenle içirebilirsiniz. Pınar Çocuk Devam Sütleri B12, Çinko ve Kalsiyum kaynağıdır.
Altı aydan büyük bebeklerinize ise onların 6-12 aylık dönemlerinde ihtiyaçları olan vitaminlerive mineralleri karşılayacak şekilde geliştirilmiş Pınar İlk Adım Devam Sütü’nü verebilirsiniz.
 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

17 Kasım 2016 Perşembe

Milyonda Bir " Myasthenia Gravis"



 Merhaba
Bu konuyu neden yazıya dökmek istedim bilmiyorum, nasıl nerden başlayacağımı da. 17 yıl önce 29 yaşındaydı annem, ben ise 13... Anlamadığımız bir şeyler ters gidiyordu o zamanlar. Çalışan, o güçlü, hareketli kadın, her gün bacaklarının güçsüzlüğünü şikayet ediyordu. Gitmediği hastane, doktor, hacı hoca kalmamıştı. Teşhis hep ayniydi “romatizma”. 1 yıl boyunca romatizma ilaçları kullandı. Düzelmesi gerekirken, daha da kötüye gitmeye başladı. Çok güçsüzdü, yürüyemiyor, gözlerini açamıyor, kollarını kaldıramıyordu. Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesinde nöroloji doktoru Uzm.Dr.Fikret Aysal'i bulmuştuk. iyiki de bulmuşuz. Doktor bey annemin hastalığının milyonda bir görülen Myasthenia Gravis (kas hastalığı) olduğunu söylemişti. Bu hastalığa sahip sadece 5 hastası vardı. Nedir, ne değildir hiç birşey bilmiyorduk, tek bildiğimiz annemin gittikçe ağırlaştığıydı. Yürüdüğü an yere düşüyor, bacakları tutmuyor kucakta taşınıyordu.
Göz kapakları düşüyor, çift görüyor, yutkunmakta, konuşmakta zorluk çekiyordu. Sinirleri yıpranmış, psikolojik olarak çökmüştü. (Bu hastalık dil kaslarını da zayıflatıyor ve uykuda solunumu durdurup öldürebiliyordu. )14 yaşındaydım ve ben annemin yanında olmalıydım. Doktorumuz ilaç tedavisine başlamıştı, öğrendik ki bu hastalığın tedavisi yokmuş, bir nedeni de. Sadece ilerlemesini engellemeye çalışıyorduk. Günde 20 adet ilaç alıyordu, bu hastalığın ilacı kortizondu. Zaman hızla geçiyordu, kortizon ilaçlarıyla kilo almaya başladı, yavaş yavaş düzelmeye de. Hastanede iki hafta ilaç tedavisi uygulandı. Ama tam anlamıyla düzelemedi.2-3 sene sonra Doktorumuz, Allah ondan razı olsun ameliyat olması gerektiğini, bu ameliyatla hayatını eskisinden daha rahat sürdürebileceğini söyledi.  

"Timektomi- Timusun kısmen ya da , bütünüyle cerrahı girişimle çıkarılması gö­ğüs kemiği üzerinden uygulanan bir cerrahi girişim, Bu gi­rişimde ameliyat sonrası yakınmalar da­ha az olmaktadır.”

Ameliyatta göğüs kafesi acildi , Timus dokusu alindi. Ameliyat çıkışı annemin acıdan inlemesi hala kulağımda çınlamakta. Boynunun altından, göğüs altına kadar dikiş vardı, bundan dolayı da fazlasıyla ağrısı. Üzerinden uzun zaman gelmesine rağmen bazen o dikişlerin sızladığını söyler annem. Ameliyat sonrası belirli periyotlarda kontrole gitti. Her kontrolde günlük aldığı ilaç sayısı düşüyordu. Artık daha güçlüydü ve herşey yolundaydı. Şuan heryere koşarak gidiyor, ilaç da kullanmaz oldu 
😊 Yine de kendine dikkat etmesi, yormaması, grip olmaması, hamile kalmaması gerekiyordu, bir tek kilosu kaldı, onun içinde diyete girip çıkıyor 😊 Rabbim hastalarımıza şifa versin, umudumuzu yitirmeyelim...

 ( anneme not: okursan eğer seni üzmek için değil, bu hastalığa yakalanmış bir kişiye bile olsa ışık olsun diye yazdım ) 

İyi ki anneler var... 

Hastalığın Nedenleri; Bir nedeni yok
Hastalığın Belirtileri: Vücuttaki bütün kasların güçsüzleşmesi
Tedavisi; Var, ilerlemeyi durdurmak ve de hayata eskisi gibi devam edilebilmesi, için ilaç ve ameliyat.
Umut: O Her zaman var. 



Süreçle ilgili soruları olanlar için elimden geldiğince yardımcı olabilirim. yorum, mesaj,mail ile iletişime geçebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Allah annenizin ve şifa bekleyen herkesin şifasını versin. Allah annenize uzun ömür versin. Kas hastalığına sonradan tanışan çok kişi oluyor. Umarım bu paylaşımınız onlar için umut olur.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil

Okuduysan, yorumlarini bekliyorum :)