Çocuklarınızın Sağlıklı Gelişimine Tam Destek Çocuk Devam Sütü’nde!

Neden Çocuk Devam Sütü?

Çocuklar, büyüme ve gelişimlerinin büyük bölümünü 1-4 yaşları arasında tamamlarlar. Yiyeceği yemekler konusunda çok seçici olabileceği bu yaşlarda çocuğunuzun fiziksel ve zihinsel gelişimi için zengin ve doğal içerikli gıdalarla beslenmesi gerekir. Güçlü bir bağışıklık sistemi de bu fiziksel ve zihinsel gelişimi taşıyan vücudu mikroplara karşı koruyarak, büyümede çok önemli bir görev üstlenmektedir.

Neden Pınar Çocuk Devam Sütü?
Çocuklar, fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin yanı sıra bağışıklık sistemlerini güçlendirecek besin ihtiyaçlarının önemli bir kısmını sütten alabilir. Çocuğunuzun fiziksel ve zihinsel sağlıklı gelişiminin ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için ona süt içirebilirsiniz.
1 yaşından büyük çocuklarınızın fiziksel ve zihinsel sağlıklı gelişimini ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini desteklemek için, saf süte prebiyotik lifler, vitamin ve mineraller ilave edilerek geliştirilen Pınar Çocuk Devam Sütünü güvenle içirebilirsiniz. Pınar Çocuk Devam Sütleri B12, Çinko ve Kalsiyum kaynağıdır.
Altı aydan büyük bebeklerinize ise onların 6-12 aylık dönemlerinde ihtiyaçları olan vitaminlerive mineralleri karşılayacak şekilde geliştirilmiş Pınar İlk Adım Devam Sütü’nü verebilirsiniz.
 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

29 Kasım 2016 Salı

Havlama Şeklinde Öksürüğün Nedeni "KRUP" !

       Geçen sene bu aylardı. Oğlum Asaf ile evimizin yakınındaki bir AVM nin oyun alanına gitmiştik. Yaklaşık bir saat top havuzunda eğlenmiştik. Top havuzunda bana birşeyler anlatmaya çalışıyor, ağzı oynuyor ancak bazen sesi çıkıyor bazende çıkmıyordu. Ne olduğunu anlayamadım. Eve geldiğimizde uyuması için yatağına yatırdım, herşey normaldi. Aradan yarım saat geçti ve bir ses duydum odasından, öksürüğe benzeyen ama öksürükten daha farklı bir köpek havlaması gibi, ses yavaş yavaş artıyordu, havlamalar sıklaşıyordu. Ateşi yükselmeye , sesi hiç bir şekilde çıkmamaya, nefes alışverisi hızlanmaya başlamıştı. Çok korkmuştum,Hemen en yakın hastanenin aciline götürdük. Oksijen maskesi taktılar ve bir kaç ilaç yazıp eve gönderdiler. 2-3 gün daha ateşi devam ederse getirmemizi istediler. Boşuna 3 gün daha bekleyip,çocuk ağırlaşmaya başladığında tekrar başka doktora götürdük ve işte orada öğrendikki "Krup " olmuştu, 4 gün hastanede tedavi yapılması gerekiyordu.4 gün boyunca günde yaklaşık 6 kere 3 ilaçlı hava veriliyor, serum takılıyor, antibiyotik ilaçlar veriliyordu. Bizim için zor geçen günlerdi.  Şimdi sizlere ismini hiç duymadığımız hastalıkla ilgili bildiklerimi yazacağım.

Krup Nedir?

6 ay-3 yaş çocuklarının üst solunum yolu enfeksiyonu hastalığıdır. Sonbahar sonu, kış ve bahar aylarında görülebilir. Maalesef bulaşıcıdır.

Belirtileri nelerdir?

Çok ani başlar, ses kısıklığı, ateş, özellikle havlama şeklinde öksürük, zor nefes alma görülür. Doktor tarafından kolaylıkla tanı konulabilir.


Nedenleri nedir?

Hasta kişinin öksürmesi yada hapşurmasıyla veya direk teması ile bulaşır

Tedavisi Nedir?

Öncelikle böyle bir durumla karşılaştığınız da sakin olmanız, çocuğunuzu soğuk bir yere çıkarmanız (budolabı kapağını açmak, pencere açmak gibi) nefes almasını sağlamanız, sonrasında beklemeden hastaneye götürmeniz faydalı olacaktır. Soğuk hava ses tellerindeki şişliği azaltarak , çocugun nefes almasını rahatlatacaktır. Hastanede çocuğa oksijen verilir, ara ara soğuk buhar uygulanır, kortikosteroid ve adrenalin denilen ilaçlar kullanılır. eğer bu tedavilere yanıt vermiyorsa hastaneye yatışı yapılması gerekir.

Önemli Not

Krup bulaşıcıdır ve hasta çocuk en az iki hafta diğer çocuklarla görüştürülmemelidir. Özellikle biz buna çok dikkat ettik, sağlıklı bir yavruyu da hasta edemezdik. Çocuğunuz 3 yaşından küçükse oyun alanlarına götürmemeye dikkat edin, özellikle top havuzu ve kalabalık olanlara. Belirtiler başladığı an tedaviye çok geç kalmadan da başlanmalıdır.

 Çocuklar hasta olmasa keşke..

https://tr.wikipedia.org/wiki/Krup




3 yorum:

  1. Geçmis olsun. Bu yakinda benim kizim da oldu ancak daha büyük olddugu için belki hastanelik olmadik. Yine de 2ay sürdü düzelmesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok cok gecmis olsun kiziniza da. Rabbim birdahs yasatmasin cok zor cocuklarin hastaligi 😕

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun bilmediğimiz ne çok hastalık var. Çocukta olmayınca bende hepsini öğreniyorum yavaş yavaş Çok geçmiş olsun :(

    YanıtlaSil

Okuduysan, yorumlarini bekliyorum :)