Çocuklarınızın Sağlıklı Gelişimine Tam Destek Çocuk Devam Sütü’nde!

Neden Çocuk Devam Sütü?

Çocuklar, büyüme ve gelişimlerinin büyük bölümünü 1-4 yaşları arasında tamamlarlar. Yiyeceği yemekler konusunda çok seçici olabileceği bu yaşlarda çocuğunuzun fiziksel ve zihinsel gelişimi için zengin ve doğal içerikli gıdalarla beslenmesi gerekir. Güçlü bir bağışıklık sistemi de bu fiziksel ve zihinsel gelişimi taşıyan vücudu mikroplara karşı koruyarak, büyümede çok önemli bir görev üstlenmektedir.

Neden Pınar Çocuk Devam Sütü?
Çocuklar, fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin yanı sıra bağışıklık sistemlerini güçlendirecek besin ihtiyaçlarının önemli bir kısmını sütten alabilir. Çocuğunuzun fiziksel ve zihinsel sağlıklı gelişiminin ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için ona süt içirebilirsiniz.
1 yaşından büyük çocuklarınızın fiziksel ve zihinsel sağlıklı gelişimini ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini desteklemek için, saf süte prebiyotik lifler, vitamin ve mineraller ilave edilerek geliştirilen Pınar Çocuk Devam Sütünü güvenle içirebilirsiniz. Pınar Çocuk Devam Sütleri B12, Çinko ve Kalsiyum kaynağıdır.
Altı aydan büyük bebeklerinize ise onların 6-12 aylık dönemlerinde ihtiyaçları olan vitaminlerive mineralleri karşılayacak şekilde geliştirilmiş Pınar İlk Adım Devam Sütü’nü verebilirsiniz.
 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

15 Aralık 2016 Perşembe

DOMATES SAÇLI KIZ



Kitap Fuarından oğluma saklamak için aldığım "Küçük Prens" 'i kendim iki günde heyecanla okuyup bitirdim. Çok anlamlı, duygusal, yeryer hayat dersleri veren, akıcı, okuması kolay, çocukların hiç sıkılmayacağı, ebeveynlerinde seveceği,unutulmayacak, çıkarıp çıkarıp okuyacağımız bir başucu kitabı. Bu kitap üzerine çok fazla yorum yapılmış, Küçük Prens karakteri gönüllere taht kurmuş, resimleri odalara poster olmuş, hayranları çokmuş, kendimce tanımakta geç kalmışım. Şimdi iyikilerimde....

"Kelebeklerle tanışmak istiyorsam, bir iki tırtıla katlanmayı öğrenmek zorundayım"


Küçük Prensi bitirdikten sonra küçük kuzenimin kitaplığında karşıma çıkan, yazarının Sevim Ak olduğu, hakkında hiç bir bilgim olmadığı, sadece kapak resminin bile ilgimi çektiği "Domates Saçlı Kız" çocuk kitabını okumaya başladım. Şuan her sayfasını bir sonraki sayfasında neler olacağını merak ederek okuyorum, Sevim Hanım'ın yazı dili gerçekten eğlenceli, kitabı elinizden bırakmak istemiyorsunuz.
Kasabanın birinde geveze iki karga Tiktak ve Tıktık'ın çevredeki esnaf, turistler tarafından dikkat çekmesiyle, bu kadar çok ne konuşabildiklerinin merak edilmesiyle başlıyor hikaye. Aslında o iki karga, kimselere görünmeden girdikleri evlerden, ofislerden çaldıkları dergileri, gazeteleri, mektupları belgeleri okuyup, konuşuyorlarmış. Günün birinde bir kargalog, kargaların konuşmalarını tek sözcüğü bile kaçırmadan kendi diline çevirmeye başlamış. Ortaya ne mi çıkmış? Yetiştirme yurdunda kalan çocukların öyküsü... Bu öykü beni bu zor ve kara günlerde daha da derinden etkiledi



Güneş, diğer arkadaşları gibi annesi tarafından karlı bir günde sepetin içinde yetiştirme yurdunun önüne  terkedilmiş ve mahallenin çöpçüsü tarafından bulunarak,yurda bırakılmış, 10 yaşlarında bıcır bıcır bir kız. Yaşadığını dahi bilmediği annesi karşısına çıkıyor ve onu yetiştirme yurdundan almak istiyor.  Anne ne demek? Kopuk düğmemi diken kadın mı? Terzi Zehra teyzemi yani? Yoksa ateşimin çıktığını ilk anlayan kadın mı? Hastabakıcı Saliha abla mı yani? Çamaşırlarımı yıkayan kadın mı annem? Adı anne olan bir kadın mı yoksa annem? Yoksa nereye gittiyse kulağında soluğumu duyduğu için mi o annem?
Güneşin tek bildiği anne, yurttaki kat sorumlusu Sulak Anne.   " Hiç tanımadığım insanların arasında nasıl yaşayacağım ben ? Annem ve babam varmış, onları sevmek zorundayım şimdi saçmalığa bak... Hiç yüzünü görmediğim biri çıkıyor, annenim, beni seveceksin, benimle beraber yaşayacaksın diyor. Benim için onun sokaktaki herhangi bir kadından farkı ne? Benim onu sevmem için ne yapmış ki?

Müdire hanımın zoruyla istemeye istemeye kabul ediyor, anne diye karşısına çıkan eteğinde güvercin resimleri olan kadını...ve arkadaşları onun yurttaki son gecesi için bir veda partisi düzenliyor. Artık Güneş için hiçbirşey eskisi gibi olmayacak....

Zaman zaman duygusal, zaman zaman eğlenceli, hayat dolu, açıkcası her yaşın okuması gereken, hatta yazarın diğer kitaplarınıda almak isteyeceğiniz, çocuğunuzunda kitaplığında olması gerektiğini düşündüğüm bir kitap. Anne, neydi peki? Doğuranmı, yetiştiren mi, terkeden mi? Ya hiç tanımadığın biri çıksa karşına, sever misin, gider misin? Alışabilir misin, kalbinle anne diyebilir misin? 10 yaşındasın...

Arkadaşımın anne olma üzerine yazdığı yazısı geldi aklıma.. " Çocuk yetiştirmek, onu büyüterek reşit olduğu yaşa getirmek demek ASLA değildir. Son nefesini verinceye kadar yanında olmak,her anında ona destek olmak demektir.Sahip olduğu imkanlar el vermiyor diye seyirci konumuna geçip umarsızca hayatı yaşamaya devam edemez.." devamını okumak isterseniz https://gezmedenduramayan.blogspot.com.tr/2016/12/anne-olma-uzerine.html#more tıklayabilirsiniz. Anne değildi belki ama ruhunda annelik duygusunu büyütüyordu.. Bu sözler o yüzden di..



Kitabı buradan satın alabilirsiniz. http://www.kitapyurdu.com/kitap/domates-sacli-kiz/71054.html



15 yorum:

  1. domates saçlı kız. ne güzel isim. bi de şimdi sende gördüm, stieg larsson serisi muhteşem yaaa bayılırıım ah ah lisbeth salander :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen deep stieg larsson serisinin yeri ayri👍😍😍 muhtesem seri.

      Sil
  2. Küçük prensi severek okumuştum... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Canım benim,Alıntı için teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek canım emeğine sağlık .. kalemine sağlık, çok güzel yazıydı..

      Sil
  4. 10 yaşında bir kız çocuğu annesine sorular sorarak hayatı anlamaya çalışıyor anladığım kadarıyla küçük prens yetişkinlere de hitap edebiliyordu domates saçlı kız da aynı etkiyi bırakabilecek mi bakalım

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım. Bana da beklerim :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim tabiki sizede geliyorum hemen 😉

      Sil
  6. Selam,blogunuzu yeni keşfettim,Deep sayesinde.Takipteyim.Bana da beklerim.Sevgiler. :)
    https://seymenleyla.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiniz, bende sizi takipteyim hemen 😉

      Sil
  7. Not Aldım bakalım alayım nasıl okuyalım gerçi yığıldı kitaplar ama olsun :)) teşekkürler paylaşım için....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben cok begendim mayis sende begenirsen firsatin oldugunda oku 👍😊

      Sil
  8. Merhabalar,
    Deep Tone'un paylaşımından geldim, takipteyim.
    Ben de bloğuma beklerim:
    vintagenmakeup.blogspot.com
    Sevgiler,
    EK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim hemen geliyorum blogunuzada 😊

      Sil

Okuduysan, yorumlarini bekliyorum :)